De Airizer Solo II heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij eruit ziet als het wapen van Han Solo, oftewel de lightsaber. Deze vaporizer word al jaren in vele vaporizer reviews genoemd als een van de betere vapes en niet voor niets. In deze review lees je waarom deze aparte vape toch zo populair is.

Design

Het Design van de Airizer Solo II lijkt zoals al eerder gezegd erg veel op een lightsaber. Het is een nogal groot apparaat, echt een hand vol. En het lange glazen mondstuk maakt de Star Wars look compleet. Het grote voordeel van dit groffe design is dat er op deze manier veel ruimte is voor de batterij en dat is te merken. De Solo II kan met gemak 3 uur gebruikt worden op een volle batterij. Dit maakt het dus een ideale vape voor lange sessies met je vrienden en thuisgebruik.
Je vult de Solo II onderaan in in het mondstuk. Een groot voordeel daarvan is dat je hem gemakkelijk kan vullen door het mondstuk simpelweg in een potje verkruimelde kruiden te drukken. Ook blijft je apparaat zo extra lang schoon omdat de kruiden (bijna) geen contact maken met de verwarmingskamer zelf.

Bediening

De Solo II heeft een heel simpel bedieningspaneel met LCD display. Het is lekker old-school met alleen de functionaliteit die je echt nodig hebt zoals; Fahrenheit/Celcius instellingen, aantal seconden ingedrukt houden bij het aanzetten, duur van de sessie, volume van de waarschuwings-piep en de intensiteit van het LCD display. Je zet de Solo aan door de middelste knop en de knop naar boven tegelijkertijd in te drukken en je start het opwarmen door de temperatuur in te stellen met de + en – knoppen. De Solo II schakelt automatisch uit na de ingestelde sessie tijd en je kan hem handmatig uitzeten door de middelste knop ingedrukt te houden.

Onderhoud

De Solo II is super praktisch in onderhoud. Doordat de wiet in het mondstuk zit word de kamer bijna niet vies. De kamer is dus gemakkelijk schoon te maken met een wattenstaafje met wat alcohol. Het mondstuk kan je schoonmaken door het even te laten weken in alcohol en het da met een pijpenragger of wat keukenpapier verder schoonpoetsen. Of je doet er wat grof zeezout in en wat alcohol. Even schudden tot je mondstuk schoon is. Dan even na spoelen met een beetje alcohol en daarna met heet water tot de alcohol geur weg is. Het onderhoud kost je dus hooguit 5 minuten per week en de kamer lijd bijna niets zelfs niet bij intensief gebruik.

Nadelen

Echte nadelen heeft de Solo II niet echt. Het formaat is niet geweldig als je hem als portable vape wil gebruiken maar ook niet super onhandig. Als je hem gebruikt als tafel vape heeft het formaat zelfs een hoop voordelen. Vergeleken met een Volcano is de Solo zelfs erg klein, hij werkt op batterij maar kan ook gebruikt worden op netstroom en je kan hem gewoon doorgeven. Het enige echte nadeel vind ik dat je voor optimale verdamping eigenlijk wel een keer moet roeren halverwege je sessie maar ook dat is geen mega probleem.

Conclusie

De Airizer Solo II is zeker een aanrader voor iederen die op zoek is naar een vape die zowel op batterij als netstroom gebruikt kan worden met een extreem lange batterijduur van maar liefst 3 uur die zelfs volstaat voor de super stoners. Ook de prijs van de Solo II kan voor velen een reden zijn om voor deze vape te kiezen. De prijs is namelijk maar ongeveer de helft van wat de gemiddelde vergelijkbare vape kost. Zoek je naar een vape voor op tafel die ook in je binnenzak past dan is de Solo II dus zeker een aanrader.

Airizer Solo II

€145 - €159
9.5

Kwaliteit

9.7/10

Damp productie

9.0/10

Smaak

9.0/10

Gebruiksgemak

10.0/10

Batterij

10.0/10

Voordelen

  • Super lange batterijduur
  • Pass-trough charging
  • Weinig onderhoud
  • Glazen mondstuk/kamer
  • Makkelijk en snel te vullen

Nadelen

  • Vrij groot

Geef een reactie