In de nieuwe documentaire Cannabis van KRO-NCRV is te zien hoe de Nederlandse coffeeshop eigenaar Johan van Laarhoven na jaren hard werk met pensioen wil gaan in Thailand. Eenmaal daar word de Thaise overheid getipt door de Nederlandse overheid en word Johan in Thailand veroordeeld tot 103 jaar gevangenisstraf voor het zogezegd witwassen van drugsgeld.

In deze zes-delige documentaireserie word weergegeven hoe de coffeeshops en het Nederlandse gedoogbeleid tot stand zijn gekomen. Johan is al vanaf het prille begin betrokken bij de hasj handel en had ook de eerste coffeeshop onde de rivieren. In de serie word op basis van vele uren archiefmateriaal, interviews en reconstructies een duidelijk beeld geschept van de problematiek rondom het gedoogbeleid en ook hoe krom de Nederlandse overheid te werk gaat als het gaat om coffeeshops en diens eigenaren. Het maakt niet uit hoeveel belasting je betaald en hoe netjes de coffeeshops zich aan de kromme regels houden, uiteindelijk worden ze nog steeds gezien als criminelen ontdanks de gedoogvergunningen.

Cannabis is elke Woensdag avond om 20:25 te zien op Nederland 2. Ook kan je de uitzendingen terugkijken op uitzending gemist.

Geef een reactie