Misschien wel het meest omstreden potje Cannabis van Nederland is de Cannabis flos van Bedrocan, oftewel apotheek wiet of mediwiet. Eigenlijk kan je dat niet vergelijken met wiet uit de coffeeshop maar toch gaan we dat doen gezien in Nederland de meeste medicinale gebruikers hun medicijn nog steeds bij de coffeeshops en op de zwarte markt kopen.

Verpakking

Laten we bij het begin beginnen, de verpakking. Cannabis flos Bedrocan word verpakt in plastic potjes met daarin 5 gram Cannabis bloemtoppen, oftewel “flos” in medische termen. Hoewel er geen sterke plastic geur aan zit zou glas toch wel een betere keuze zijn, zeker voor een medicinaal product. Maar toch is het niet echt erger dan coffeeshop wiet uit een plastic zakje.

Geur en uiterlijk

Ik hoor regelmatig klachten dat de Bedrocan Cannabis naar Dettol zou ruiken. Ik verwachtte dus een hele sterke ziekenhuis geur toen ik het potje opende maar tot mijn verbazing ruikt het gewoon naar Cannabis. Het is alleen niet zo’n sterke geur als je gewend bent van wiet uit de coffeeshop. Er word beweerd dat dit zou komen doordat de Bedrocan producten doorstraalt worden met gammastraling om het product te steriliseren. Daardoor zouden er schijnbaar terpenen verloren gaan. Tot op heden is daar geen bewijs voor.

Ook zijn er geregeld klachten over het uiterlijk van de Cannabis flos. Er zouden veel takjes in zitten en ook vaak veel gruis. Dat was bij dit potje niet het geval, het waren allemaal mooie topjes zonder te grote of te dikke takken.

Afkomst en sterkte

De Cannabis flos Bedrocan is van het type Cannabis Sativa L. Afina. Als we even verder zoeken wat dat type precies inhoud komen we al snel bij een oud artikel waarin de directeur van Bedrocan uitlegt dat het de Jack Herer betreft die we kennen van Sensi seeds.

¨We teelden vanaf de jaren ’80 witlof en kruiden in daglichtloze teelt. Daar zijn we pioniers in. Zelf rookte ik ook wel eens een jointje maar echt professioneel gingen we pas met cannabis van start begin jaren ’90. We kweekten de zaden voor Sensi Seed banks. De Jack Herer die we toen gekweekt hebben (red: nog steeds in het Sensi Seeds assortiment) is nu de officiële Bedrocan medicinale cannabis.Bron: Essensie 2008

Deze Medicinale Jack Herer bevat een THC percentage van 22% en minder dan 1% CBD. Behoorlijk sterk en dus goed geschikt voor pijnbehandeling en andere aandoeningen waarvoor een hoog THC percentage gewenst is.

Cannabis gemeenschap

Vanuit de (medicinale) Cannabis gemeenschap worden er ook geregeld testen uitgevoerd met Bedrocan producten. Zo is bijvoorbeeld in deze video uit 2015 te zien hoe diverse Bedrocan producten getest worden met de TLC techniek. De resultaten zijn op zijn minst opmerkelijk te noemen en geven meer vragen dan antwoorden. Als er om antwoorden op deze vragen word gevraagd geven BMC en Bedrocan geen gehoor. Dit trekt de betrouwbaarheid van deze organisaties erg in twijfel.

Cannabis FLOS Bedrocan

31,61
6.1

Smaak

7.0/10

Potentie

7.0/10

Verpakking

6.5/10

Informatie

7.0/10

Openheid

3.0/10

Geef een reactie