Steeds meer mensen stoppen met het roken van tabak en zijn op zoek naar een vervanger voor de spliff. Edibles beginnen hierdoor steeds meer populariteit te winnen. En niet voor niets want wat is er nou beter dan wiet en munchies in één? Een van de makkelijkste edibles om zelf te maken is chocolade. Chocolade zit bomvol met cacaoboter dus het is heel gemakkelijk om er iets lekkers aan toe te voegen. Ook heb je er weinig voor nodig en hoef je echt geen topchef te zijn om zelf een lekkere edible te maken.

Ingrediënten:

  • 8 gram gedroogde wiet (gedecarboxileert)
  • 50gr boter
  • 360gr echte witte chocolade
  • 3el matcha poeder

Verder heb je nodig:

  • Maatbeker
  • Lepel
  • 2 (kleine) pannen die in elkaar passen
  • Zeef of kaasdoek

Optioneel:

  • Chocolade mallen
  • Silicone mat of bakpapier om op te werken

De wietboter

Je begint met het infuseren van de boter, dat word namelijk de drager voor de cannabidoïden. Op die manier heb je geen stukjes wiet in je chocolade en zitten de werkzame stoffen goed verdeeld door je chocolade. 

Vul de grote pan met water, zo ver dat de bodem van de kleine pan goed onder water komt te staan. Het is belangrijk om je wiet van tevoren te decarboxileren is om de THC te activeren. Als je dat niet doet zal je weinig effect hebben van je edible. Smelt de boter in de pan en voeg dan de verkruimelde wiet toe. Laat dat zo 20 tot 30 minuten op staan en roer regelmatig. Door het roeren en de warmte komen de werkzame stoffen los en blijven dan hechten aan de vetten in de boter.

Als je boter klaar is kan je het door de zeef of kaasdoek in je maatbeker laten lopen. Pers de wiet goed uit, roer het een paar keer in de zeef (niet boven je chocolade!) en pers het dan nog een keer goed uit tot er echt geen druppel meer uit komt. Nu heb je wietboter..

De chocolade

Het is heel belangrijk dat je echte chocolade koopt en geen goedkope repen van melkpoeder. Die goedkope die smelten niet goed en worden net een vette bal meel. In dit recept hebben we de witte chocolade van Tony Chocolonely gebruikt, daarin zit niet te veel suiker en ook geen andere toevoegingen en de smaak gaat heel goed bij de wiet en matcha smaken. 

Maak de chocolade klein en doe het bij de boter in de maatbeker. Haal de pan met heet water van het vuur en gooi er wat water uit tot er zoveel in zit dat je maatbeker er goed in blijft staan. Laat de chocolade rustig smelten en roer het af en toe even door. Voeg het matcha poeder toe en roer het dan nog even heel goed door totdat je geen klontjes matcha meer ziet. Nu is je chocolade klaar om te gieten. Als je mallen hebt kan je die vullen en als je die niet hebt kan je bakpapier of een silicone mat gebruiken. Het is als je geen mallen hebt wel slim om een weegschaal te gebruiken zodat je je porties even groot kan maken. De chocolaatjes die wij hebben gemaakt wegen gemiddeld 7,5gr en bevatten dan ongeveer 0,14gr wiet per portie. Leg een stuk bakpapier op je weegschaal en gier er voorzichtig hoopjes van 7,5gr op en even later heb je mooie chocolade munten.

Het stollen van de chocolade kan het best tussen de 13 en 15 graden maar gezien we witte chocolade gebruikt hebben en boter blijft het sowieso redelijk zacht dus je kan ze ook laten stollen in de koelkast of vriezer. Ongeveer 2 uur in de koelkast of 20min in de vriezer is lang genoeg om ze goed uit de mallen te krijgen. Chocolade munten zijn al wat sneller klaar. Bewaar je chocolade wel altijd in de koelkast want zoals gezegd smelt het erg makkelijk. Als je een meer stabiele chocolade wil dan kan je beter Cannabis concentraten of distillaten gebruiken of een donkerdere chocolade. Ook zou je de chocolade nog kunnen mixen met caramel fudge om het wat meer hanteerbaar te maken en nog een stapje lekkerder.

Hoeveel wiet zit er in je chocolaatje??

Met edibles kan je best zo voorzichtig mogelijk zijn dus het is slim om te berekenen hoeveel er ongeveer in je porties terecht komt. In dit recept hebben we 8gr wiet gebruikt. Het eindresultaat was precies 56 chocolaatjes. Dus delen we 8gr door het aantal porties (56) en dat is dan ongeveer 0,14gr wiet per chocolaatje. Helaas weten we meestal niet hoeveel THC de wiet bevat dus totdat geteste producten de standaard zijn zullen we ouderwets zelf voor proefkonijn moeten spelen. Het is dus altijd slim om met een halve of een kwart te beginnen als je niet weet hoe je er op gaat reageren.

Geef een reactie