In deze review kon je al eerder lezen over de CBN olie van CBN Olie Nederland en alle geweldige kwaliteiten van hun prachtige full spectrum CBN olie. Onlangs hebben ze deze olie nog beter weten te maken. In dit artikel lees je hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen.

Kwaliteit

Er zijn best veel factoren die de kwaliteit van cannabis olie bepalen. Het hennep/wiet ras wat ervoor gebruikt word, de manier waarop het is gekweekt en geoogst en natuurlijk de extractie methode van de werkzame stoffen. Al deze factoren bepalen de kwaliteit van het extract en kunnen voor grote verschillen zorgen. Bij CBN Olie Nederland begrijpen ze dit erg goed en ze doen er dus ook alles aan om een zo compleet mogelijke extract te maken met een optimale werking. Daar waren ze al dubbel en dik in geslaagd maar toch hebben ze de kwaliteit nog significant kunnen verhogen.

Natte verwerking

Als je Cannabis gaat oogsten dan word het meestal geknipt en gedroogd. Tijdens het knippen worden niet alleen suikerbladeren weg geknipt die nog vol zitten met werkzame stoffen maar ook verlies je hars door het aanraken van de bloemtoppen, het knippen, wegleggen en tijdens het drogen en verpakken. Dit is ten eerste erg jammer van alle verloren trichromen maar ook gaan tijdens het droogproces en tijdens het decarboxileren erg veel terpenen verloren. Deze terpenen zijn erg belangrijk gezien ze de werking van de cannabidoïden beïnvloeden.

Door niet te knippen, drogen en decarboxileren verlies je dus veel minder werkzame stoffen. Op deze manier kunnen veel meer terpenen behouden blijven en behoud je ook het natuurlijke spectrum van de plant. En daarmee behoud je dus ook de volledige effectiviteit. Ook word dit product GMP EU geproduceerd. Deze Good Manufacturing Practice is een kwaliteitswaarborgingssysteem voor de farmaceutische industrie wat zorgvuldig is vastgelegd om de kwaliteit van geneesmiddelen te waarborgen. Hierdoor voldoet de olie aan de strengste eisen en word ook gecontroleerd door een inspectiedienst.

Ingrediënten

De nieuwe olie van CBN Olie Nederland bevat maar liefst 12 verschillende terpenen en dat is echt uitzonderlijk veel! In de olie zijn de volgende terpenen aanwezig; A-Pineen, B-Myrceen. , B-Pineen, Limoneen, Eucalyptol, Terpinoleen, Linalool, A-Terpinoleen, B-Caryofylleen, A-Humuleen, Cariofilene oxide, A- Bisabolol. Deze terpenen worden niet alleen vergezeld door CBN (Cannabinol) maar de olie bevat ook Cannabidiol (CBD), Cannabidiolzuur (CBDA), Cannabigerol (CBG), Cannabigerolzuur (CBGA), Cannabidivarin (CBDV), Tetrahydrocannabidivarin (THCV), Cannabicromeen (CBC), Tetrahydrocannabinolzuur (THCA), Tetrahydrocannabinol (THC) 0,2%. Kortom; een zeer breed profiel aan werkzame stoffen én in een natuurlijke verhouding dus optimaal effectief.

Verschillende sterktes

Wat ook nieuw is dat zijn de verschillende sterktes waaruit je nu kan kiezen. Ook ben ik erg te spreken over de manier waarop de sterkte word aangeduid. Meestal word gezegd dat er X% CBN in een product zit. Als dat al klopt dan klopt het nooit lang want de samenstelling veranderd overtijd als het product ouder word en word bloodgesteld aan warmte, zuurstof en licht. Ook is het voor een consument totaal niet belangrijk hoeveel procent van een bepaalde stof er in zit, het is belangrijk dat het effectief is. Het percentage op de verpakking van deze nieuwe olie verteld dus ook niet hoeveel CBN er in zit maar hoeveel extract. In dat extractgehalte zitten ook de andere natuurlijke stoffen. Het is plantenextract, cannabisextract. Een blauwdruk van een bijzondere plant, met een bijzondere uitwerking. De verkrijgbare variaties zijn: 5% extract, 5% extract voor huisdieren, 25% extract en 25% extract voor paarden. Het extract word gedragen door biologische olijfolie. Die olijfolie is het transportmiddel, om het zo uit te drukken, daar is verder geen bijzondere werking aan toe te schrijven.

Nieuwe verpakking

Ook is de olie in een fris nieuw jasje gestoken wat ook een hele verbetering is. De flesjes worden voortaan geleverd in een mooi doosje waarop je ook nog wat extra info kan vinden over de inhoud. Dit maakt de totale make-over van het product helemaal compleet!

Geef een reactie