Veel mensen denken dat het heel moeilijk is om cannabis edibles te maken. Het is ook niet echt simpel maar je kan het natuurlijk wel simpel maken. In dit artikel leer je hoe je THC en/of CBD kan toevoegen aan kant en klare banket mix uit de supermarkt.
De basis
Gezien we het makkelijk willen houden gaan we werken met THC en CBD pasta. Dat is al helemaal klaar voor gebruik dus dat kan je direct oplossen in de drager die je daarvoor gebruikt. Cannabidoïden hechten aan vetten dus je hebt vetten nodig waar je de stoffen op kan overbrengen zodat ze gelijkmatig verdeeld worden over je gerecht. Het gaat dus niet werken met pakjes waar je alleen water aan moet toevoegen tenzij je dat water vervangt door (plantaardige) melk.
Cake, koekjes etc..
De meest simpele zijn cake, koekjes en andere producten waar je boter aan moet toevoegen. Kijk dan eerst op de verpakking voor hoeveel porties de mix is en meet de pasta per portie af. Maak je een cake van 10 plakken doe dan 10 dotjes pasta in een schaaltje. Doe daar een beetje boter bij en laat het deels smelten in de magnetron. Roer het goed door elkaar tot alles vloeibaar is en je geen sliertjes pasta meer kan zien. Doe de boter in je mengkom en weeg de rest van de boter voor het recept af en meng dat weer goed met de canna boter. Verder kan je gewoon het recept op de verpakking volgen.
Alleen water toevoegen
Bakmixen waarbij je alleen water moet toevoegen zijn niet de meest handige voor canna edibles maar ook deze kan je gebruiken. Je hebt dan wel melk of een plantaardige melkvervanger nodig. Let er wel op dat je geen 0% vet producten uitkiest want dan gaat het niet werken. Gezien veel recepten niet voor niets alleen water toegevoegd willen kan je het best niet al het water vervangen door melk. Los de pasta dus op in een klein beetje warme (kokos/haver)melk. Goed roeren tot de pasta helemaal is opgelost en dan kan je de melk weer op kamertemperatuur laten komen. Giet de canna melk in een maatbeker en vul het aan met water tot het aantal milliliters waar het recept om vraagt en verder kan je het recept op het pakje volgen.
Bakken in de koelkast
Gezien we met THC en CBD pasta werken die al is gedecarboxileerd kunnen we het dus ook gemakkelijk verwerken in koude gerechten omdat we dus geen warmte meer nodig hebben om de THC/CBD te activeren. Het is alleen niet echt mogelijk om de pasta op te lossen in koude ingrediënten dus moeten we daar wat creatief mee zijn.

Als voorbeeld maken we een No Bake Aardbei-room taart met chocolate chip bodem van dr. Oetker. Op de verpakking onder “zelf toevoegen” zien we 3 opties om onze pasta toe te voegen; boter, slagroom en crème fraîche. Gezien boter en slagroom de beste opties zijn kiezen we die.

We wegen 30gr boter af, de helft voor het recept en smelten dit in een schaaltje in de magnetron samen met de THC pasta. Als alles netjes is gesmolten en door elkaar is gemengd voegen we de andere 30gr toe en zetten het nog een paar seconden in de magnetron. Daarna roeren we tot alles netjes door elkaar is gemengd.

Vervolgens nemen we een klein beetje slagroom en verwarmen dat in de magnetron. Hierbij voegen we de CBD pasta en ook dat laten we weer lekker smelten en mengen. Als het goed is opgelost meten we de rest van de 250ml af en is ook de slagroom klaar voor gebruik. Verder volgen we de aanwijzingen op de verpakking. Om er helemaal een feest van te maken doen we ook nog wat ‘Alaskan Thunder Fuck’ terpenen bij de mix voor de vulling.

Conclusie
Je kan alle gerechten die je kan bedenken infuseren met Cannabis maar zoals je ziet kan je ook gemakkelijk Cannabis toevoegen aan alle gerechten die anderen al voor je hebben verzonnen. Zolang je een receptuur hebt waarin vetten worden gebruikt waar de cannabidoïden aan kunnen hechten of iets waar je een tinctuur in kan oplossen dan kan je het infuseren. Dit werkt hetzelfde voor zowel THC als CBD producten dus of je nou een spacecake wil maken voor gezellig in het weekend of medicinale CBD koekjes voor je kind dat werkt allemaal op dezelfde manier.