8000Kicks uit Portugal is een bedrijf wat duurzame schoenen en rugzakken maakt van hennep. 8000Kicks zet zich ook in voor het verbeteren van het imago van de henneplant door mensen voor te lichten over de vele toepassingen van hennep. De afgelopen week stonden ze met een stand op een hennep beurs in Berlijn en hier hebben ze een geniale actie uitgevoerd.

Gewapend met maar liefst 500 industriële hennepplanten zijn ze op pad gegaan om Berlijn wat groener te maken. De planten zijn op vele opzichtige plaatsen neergezet voorzien van wat informatie kaartjes waarop voorbijgangers konden lezen wat de bedoeling was van de actie. Dit zorgde niet alleen voor meer aandacht voor deze geniale plant en de duurzame manier waarop deze kan worden gekweekt en ingezet voor vele toepassingen. Het zorgde ook voor hele mooie beelden zoals je kan zien in deze video.

Natuurlijk trok deze actie ook de aandacht van de politie. Afgelopen Dinsdag ochtend is dan ook de CEO van het bedrijf samen met de overgebleven planten gearresteerd. Gelukkig is de CEO na een paar uur op het bureau overgedragen aan een rechter. De planten zijn door de politie getest, bleken ook echt industriële hennepplanten zonder THC te zijn en dus heeft de rechter besloten dat de planten verwijderd moesten worden en de actie gestopt moest worden. Heel mooi hoe de Duitse politie en justitie met deze actie zijn omgegaan. Een dergelijke actie had in andere tijden totaal anders kunnen aflopen dus mooi om te zien dat er al een verbetering is mede dankzij stoere acties zoals deze!

Foto’s zijn eigendom van 8000Kicks

Lees de officiële aankondiging van de hennep revolutie actie op de website van 8000Kicks en volg 8000Kicks op Instagram voor meer info.

Geef een reactie