De producten in deze review zijn verkrtegen middels een anonieme bestelling.

In het eerste deel van dit artikel heb je kunnen lezen hoe we online bij 3 webshops wiet bestelden met Bitcoins. In dit deel gaan we de bestellingen die zijn aangekomen bekijken en de webshops met elkaar vergelijken. 

WietKopen.nl

Onze bestelling bij WietKopen is erg vlot verlopen. Ook de bezorging was snel en netjes. We plaatsten de bestelling op zondag, op Maandag kregen we de melding dat het was verzonden en we ontvingen de buit al op Dinsdag. De producten waren zeer netjes verpakt in gripzakjes, die waren weer per stuk in sealfolie verpakt. En de gesealde zakjes zaten weer netjes in een doosje zodat ook niemand kan voelen wat er in zit. Helemaal niets op aan te merken! Ook de producten van WietKopen zagen er netjes uit. De toppen waren wel wat platgedrukt door de verpakking maar nog steeds hele nette toppen. Ook zat overal netjes een sticker met de naam van de wiet op geplakt om alles van elkaar te kunnen onderscheiden.

Golden Goat

We zijn begonnen met de Golden Goat. De geur is niet echt overweldigend zoals we hadden verwacht. In de vaporizer geeft het toch een heerlijke smaak maar niet te sterk. De uitwerking is wat minder mild dan de geur en smaak. Het begint met een lekkere high en na een minuut of 10 krijg je er nog een prettige klap achteraan. Het effect kan omschreven worden als zeer rustgevend en euforisch en is dus ook perfect voor een gezellige avond op de bank.

Zkittlez

Zkittlez is een hele populaire soort geworden in zeer korte tijd. Daarom waren we natuurlijk uiterst benieuwd hoe die zou gaan smaken. Het waren zeer mooie toppen die ook een lekkere geur afgeven. In de vaporizer smaakt het geweldig lekker en er komt ook lekker veel en lang damp af wat duidt op een lekkere potente wiet. Die potentie merk je ook goed terug zodra je de effecten begint te merken. De Zkittlez komt direct hard binnen als een zware deken van kalmte die over je heen word gelegd. Erg geschikt dus voor mensen die problemen hebben met ontspannen en ontstressen.  

Pink Lemonade

En toen waren we aangekomen bij onze favoriet, de Pink Lemonade. Zodra je het zakje open doet komt de geur je al tegemoet. De naam zegt het al, dit is een lekker zoet wietje waar de gemiddelde Indica fanaat meteen gek van word. Ook deze smaakt weer heerlijk in onze vape en geeft ook een behoorlijke partij damp af. De uitwerking is lekker rustgevend maar met een vleugje energie. Perfect voor de wake & bake of in het weekend!

Na deze bestelling waren we zeer tevreden dus hebben we nogmaals besteld. Toen ging er wel iets mis…. We hadden gruis in onze bestelling maar die was op maandag ochtend niet meer voorradig. We kregen heel netjes een mail met de melding dat de bestelling onderweg was maar zonder de gruis en dat we dat bedrag bij de volgende bestelling in mindering mogen brengen. Gezien er anoniem met Bitcoins word gewerkt een hele mooie oplossing. Helaas mochten we wel weer zelf gaan berekenen hoeveel Bitcoin we moesten gaan betalen maar dat is blijkbaar ook goed gegaan want we hebben dit voorval natuurlijk direct als excuus genomen om nog wat meer te kunnen bestellen.

WietAnoniem.nl

Hoewel het aanbod van WietAnoniem wat gewoontjes is was het bestellen erg gemakkelijk en snel. Ook de bezorging van onze bestelling liet niet lang op zich wachten. Hier bestelden we op een Maandag en Woensdag ochtend konden we de buit al gaan uitpakken. Ook hier zat alles heel goed verpakt. De producten zijn geseald dus goed luchtdicht verpakt maar helaas geen hersluitbaar zakje. De producten zaten samen nogmaals geseald in een aluminium sealfolie om het extra geurdicht te maken. Alle toppen waren nog mooi in tact en niet platgedrukt. Ook leuk waren de gratis pakjes vloei die in de enveloppe zaten. Het geheel zat verpakt in een bubbel enveloppe maar je kon van de buitenkant niet voelen wat er in zat. Wel een klein nadeel was dat er niet op de zakjes stond wat er in zat. Voor ons geen probleem om Amnesia van Critical te onderscheiden maar wellicht dat niet iedereen dit fijn vind.

Critical

Eerder noemden we het aanbod van WietAnoniem wat gewoontjes maar het gebrek aan exotische ssoorten maken ze dubbel en dik goed met de kwaliteit. De Critical was echt top kwaliteit. Het had die lekkere benzine damp waar goede Indica om bekend staat, hele mooie super compacte toppen en smaakt gewoon naar meer… Niet erg geschikt voor microdosing want in onze vape, die zo is ingesteld dat er gemiddeld 5-10 hijsen uit komen bleef deze krachtpatser maar liefst 5 minuten damp produceren. Van deze waren we zo onder de indruk dat we meteen meer hebben besteld (ook dit lag weer na 2 dagen in de bus).

Amnesia

Veruit de meest populaire wiet in Nederland is Amnesia. Toch is het vaak nog erg moeilijk om een echte goede Amnesia te vinden. De Ami van WietAnoniem mag zeker tot die goede gerekend worden. De toppen waren niet de mooiste maar wel lekker plakkerig. De geur was ook optimaal en hij deed het ook heel lekker in de vaporizer. De smaak is precies zoals je verwacht van een goede Amnesia en de uitwerking idem dito.. Ook dit was weer een keiharde klapper!

Moonrocket

Voor de afwisseling hadden we ook nog een moonrocket besteld. Dat is een joint met olie op de buitenkant en daarna in kief of bubbel kief (ice-o-lator) gerold. Het was niet helemaal duidelijk welke wiet/olie/kief er in/op zat maar dat mocht de pret niet drukken. De joint was goed van smaak, niet te hard op de keel en hij kwam ook goed binnen. Hij is opgerookt door 2 doorgewinterde blowers maar we hadden hem achteraf gezien gemakkelijk met 4 personen kunnen delen… Ook dit was weer een klapper van WietAnoniem!

Update: Na het schrijven van deze review zijn ze bij WietAnoniem druk bezig geweest aan het verbeteren van hun website en het uitbreiden van het aanbod. Lees hier de nieuwe review voor een meer recent beeld van het aanbod.

WietHuisje

Met de eerste twee ging het zo goed dat het hier wel ergens mis moest gaan. We bestelden bij WietHuisje op Dinsdag en de volgende dag lag er niets in de brievenbus, de volgende week ook niet en de week daarop ook niet. Ik heb een mail gestuurd en kreeg daarop alleen een geautomatiseerde mail terug waarin stond dat ze bij WietHuisje maar liefst 16 uur per dag bezig zijn met inpakken en Bitcoins omruilen voor cash en ze daarom pas na 3 dagen op je mail kunnen reageren. Een week ging voorbij dus een tweede mail gestuurd waarin ik dit review heb genoemd. Ook daarop kwam geen reactie dus begon ik toch maar aan de review. Ik was een goede 5 minuten aan het typen en ineens krijg ik toch een reactie dat ze het super druk hebben maar dat mijn bestelling toch over 2 dagen word verzonden. Ook zag ik dat ik kort daarvoor pas de melding had gekregen dat mijn betaling was ontvangen die ik dus al 2 weken daarvoor had overgemaakt. 

Na wat onderzoek online kom ik uit bij TrustPilot waar de laatste tijd meer klachten zijn geplaatst. Blijkbaar word daar wel snel gereageerd door WietHuisje. Veel van deze klachten zijn van accounts die zich profileren als vaste klanten die zeggen eerder nooit problemen te hebben gehad maar sinds de Corona maatregelen wel. Blijkbaar worden de vaste klanten eerder geholpen want die krijgen (als je de berichten mag geloven) binnen een week hun bestelling al opgestuurd terwijl die van ons al 2 weken in de wacht staat. Een van de “vaste klanten” geeft aan dat deze het niet netjes vind dat de emails genegeerd worden en dat andere webshops dat netter oplossen. Het antwoord daarop is “Je hoeft niet bij ons te kopen, het mag wel”. Nou gelukkig maar dat het niet hoeft want van zo’n houding krijg je niet bepaald zin om vaker te bestellen. Via het Telegram kanaal van WietHuisje krijgen we nog wat meer info. Blijkbaar is er een fout geweest in het betaalsysteem waardoor sommige klanten geen bevestiging hebben gehad van hun bestelling en worden geïnstrueerd om support te mailen zodat die het handmatig kunnen nakijken. We zullen ze dus toch het voordeel van de twijfel geven en binnenkort nogmaals bestellen als de problemen zijn opgelost. 

Conclusie

Online wiet kopen kan erg handig zijn maar zoals bij alle online aankopen is het moeilijk om uit te vinden welke webshops je kan vertrouwen. Ook ben je natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren zoals de aanbieder waar je de bitcoins koopt, de shop zelf en de bezorgdienst. Dat brengt natuurlijk veel meer onzekerheid met zich mee dan zelf even langs de shop of dealer rijden. Maar het heeft natuurlijk ook veel voordelen zoals dat je niet je huis uit hoeft, wietsoorten en producten die de shops in je buurt misschien niet aanbieden en de mogelijkheid om anoniem te betalen met Bitcoins.

Ook in deze Corona tijden nu de shops vroeger dicht moeten bied online wiet bestellen een uitkomst voor velen. Dat steeds meer mensen gebruik maken van deze optie is wel te merken aan de drukte bij WietHuisje. Gezien de stijgende populariteit van deze online shops lijkt het ons leuk om er nog meer te testen dus we hebben ook alvast weer wat bestellingen geplaatst bij een paar andere shops.. In Deel 3 van dit artikel kan je lezen hoe dat afloopt.. 

Geef een reactie