De producten in deze review zijn verkrtegen middels een anonieme bestelling.

Tegenwoordig zie je steeds vaker webshops opduiken waar je wiet kan kopen. Deze online coffeeshops hebben vaak een heel mooi assortiment en mooie verhaaltjes op hun site. Maar wat is er allemaal wel/niet waar? En zijn deze shops ook echt betrouwbaar? We namen de proef op de som en plaatsten bestellingen bij enkele van deze webshops.

Selectie

Na wat rond te hebben gekeken via Google leken WietKopen en WietHuisje wel goede opties. Beide sites bestaan al wat langer en krijgen goede recensies online. Via Facebook en Instagram komt WietAnoniem regelmatig voorbij en word daar ook regelmatig aangeprezen door “klanten”. Dit leken dus wel goeie opties voor ons onderzoekje.

WietKopen.nl

De website van Wietkopen ziet er op het eerste gezicht wat verjaard uit maar alles werkt zoals je gewend bent van webwinkels en het is ook allemaal lekker duidelijk en overzichtelijk. Ze hebben een heel mooi gevarieerd assortiment met op het moment van schrijven maar liefst 25 soorten wiet. Daar naast verkopen ze ook nog 4 soorten hasj, joints, wietolie en vape liquids. Onder het menu “edibles”vinden we op dit moment helaas geen producten. De wiet is te koop per 2,5 of 5 gram, als we een beetje gaan rekenen dan liggen de prijzen niet veel hoger dan in de coffeeshop. Wat meteen opvalt aan de wiet is dat meerderen geïmporteerd zijn uit de US. Gezien deze vergeleken met de rest niet echt duurder zijn was de keuze dus snel gemaakt en hebben we de volgende soorten besteld:

  • Golden Goat (US)
  • Pink Lemonade (US)
  • Zkittlez (US)

Het afrekenen werkt bijna helemaal zoals bij andere webwinkels. Er komt 4 euro bij voor verzending met track&trace, dat is erg netjes maar de prijzen van de wiet zijn er ook wel naar. Na het afronden duurt het wel erg lang voordat je de mail krijgt met de betalingsgegevens. Deze mail legt wel super duidelijk uit hoe je de Bitcoins kan kopen via een 3e partij en kan betalen met Ideal. Als de betaling is voldaan volgt al redelijk snel een bevestiging dat het pakket klaar staat voor verzending en dat we een nog track&trace code gaan ontvangen.

WietAnoniem.nl

Ook hier weer een duidelijke webshop die niet anders werkt dan je gewend bent van online aankopen doen. Op het moment van schrijven vinden we hier 10 soorten wiet, 8 soorten hasj, diverse joints waaronder moonrocket joints en ook vinden we hier Drysift Rosin. Alles is verkrijgbaar per 2,5 of 5 gram en het aanbod van hasj en wiet is ongeveer wat je gewend bent uit de coffeeshops. De prijzen zijn ook niet extreem hoog. Dus laten we lekker Hollands doen en 2 oude klappers en iets speciaals bestellen, we gingen voor de:

  • Amnesia
  • Critical
  • Moonrocket joint

We mikken alles in het winkelmandje en gaan naar de kassa. Daar mogen we kiezen tussen verzenden op eigen risico voor €3,50 of een Track & Trace zending voor €10,50. Ook dat valt te overzien dus we gaan over tot de betaling. Ook hier word alleen Bitcoin geaccepteerd maar dan direct vanuit de website. We worden doorgeleid naar een pagina met een QR code die je met je mobiele Bitcoin wallet kan scannen met daarnaast het Bitcoin adres en het verschuldigde bedrag. Als we eenmaal hebben betaald worden we terug geleid naar de website en ontvangen we de bevestiging in onze mailbox.

Wiethuisje.nl

Ook bij Wiethuisje een mooie overzichtelijke site met duidelijke uitleg. Op moment van schrijven is het aanbod 16 wiet soorten, 5 soorten hasj en ook hebben ze Wietolie. Onder het aanbod vind je veel oude bekenden maar ook lekkere exoten. De prijzen zijn erg schappelijk en alles is gewoon per gram te koop. Zodra we iets in ons mandje doen krijgen we wel de melding dat we voor minimaal €50 moeten bestellen maar dat is geen probleem met zo’n assortiment! We kozen de volgende wietjes:

  • The New – Humboldt seeds
  • Blueberry cookies
  • Black Rose
  • Grapefruit Kush

Aangekomen bij de kassa kan geen verzendoptie worden gekozen. Bestellingen onder de €100 worden op eigen risico zonder track & trace verzonden en bestellingen boven de €100 met Track & trace. Ook hier kunnen we weer direct vanuit de site betalen met Bitcoin maar ook met diverse andere crypto munten. Eenmaal afgerekend krijgen we een bestel overzicht en een nette email.

In het tweede deel van dit artikel kan je lezen hoe het verder afloopt met onze bestellingen en of we ze ook echt gaan ontvangen…

Geef een reactie