De Puffco Peak is een portable dab rig met e-nail. Het is dus een elektronische verdamper voor concentraten die je ook gemakkelijk kan meenemen. Zo kan je ook onderweg genieten van alle voordelen van een e-rig zoals low temp dabs en cold starts en ben je ook niet gebonden aan stopcontacten zoals met reguliere e-nails. De Peak is door zijn ultieme smaakbeleving erg geschikt voor fijnproevers en brengt je dab ervaring naar een compleet nieuw niveau. Zoals de slogan al zegt; je haalt er echt uit wat je er in stopt. Ook heeft de Peak een hele goede batterij en heeft ook pass-trough charging zodat je als de batterij bijna leeg is een battery pack of oplader kan aansluiten en je het apparaat gewoon tijdens het laden kan gebruiken.

Design

De Peak ziet er erg stylish uit en is erg gemakkelijk te bedienen. Het formaat is ook perfect, het apparaat ligt prettig in de hand en door de silicone bescherming om de basis heb je ook goede grip. Ook word de Peak geleverd met een carb cap en een extra keramische bowl insert zodat je altijd 2 schone bowls paraat hebt.

Concentraten

Je haalt er uit wat je er in stopt dus als je hoogwaardige concentraten verdampt heb je de beste smaakbeleving en de minste rotzooi in je bowl. De Peak discrimineert niet dus je kan er ook je lage kwaliteit hasj Rosin in verdampen als je dat wil. Je moet de bowl dan wel na elke dab goed schoonmaken met een wattenstaafje en dagelijks een keer schoon branden met een torch. Er zijn ook onofficiële bowl inserts te koop van glas, titanium en sillicarbon. Die zijn wat gemakkelijker schoon te houden door ze te weken in isopropyl alcohol. Voor de ultieme Peak ervaring kan je je dabs bewaren in een Puffco Prism. De Prism is de perfecte silicone dab container voor onderweg.

Bediening

Er is maar 1 knop aan de voorzijde met slechts een paar functies. Om het apparaat aan/uit te zetten houd je de knop 5 seconden ingedrukt. Om van temperatuur te wisselen druk je 1x en om een temperatuur te activeren doe je een dubbel klik voor een sessie van 20 seconden. Om je sessie te verlengen kan je tijdens de sessie of net daarna nogmaals dubbel klikken, je sessie word dan met 20 seconden verlengt.

Onderhoud

Zoals bij elke vape heb je ook bij de Peak redelijk wat onderhoud. De bowls kan je het beste na elke dab even schoonmaken met een wattenstaafje. Als je hoge kwaliteit concentraten gebruikt kan je ze af en toe even met alcohol wat grondiger schoonmaken. Je kan de hele atomizer met bowl en al los draaien en dat een nachtje in alcohol weken. Wel heel goed uitblazen en goed laten drogen voordat je hem terug in het apparaat draait. Als het echt vies is dan kan je beter de onderdelen los halen en tijdens het weken even met een wattenstaafje wat grondiger schoonmaken.

Als je te grote dabs neemt kan er concentraat onder de atomizer komen. Maak dat ook altijd goed schoon met een wattenstaafje met alcohol. Als je dat niet goed bijhoudt dan kan het contact van je atomizer vies worden.

Nadelen

Er zijn natuurlijk ook wat nadelen zoals het ontbreken van een tether voor de carb cap, die moet je apart kopen bij een extra carb cap of het travel pack. Zonder die tether valt de carb cap regelmatig van je rig. Het zou ook erg handig zijn als het apparaat automatisch uit zou gaan en niet naar stand-by modus wat nog steeds batterij verbruikt. Ook zijn er erg veel klachten over de atomizer maar dat ligt vaak aan de gebruiker zelf doordat er te grote dabs in worden gedaan en zo de contacten vies worden. Bij problemen is Puffco support erg behulpzaam bij het oplossen en voorkomen van die problemen en ze zijn ook echt niet te gierig om je gratis vervangende onderdelen op te sturen. De prijs zien velen als een nadeel want goedkoop is de Peak zeker niet.

Nog een nadeel is dat je voordat je de Peak gebruikt echt de handleiding heel goed moet doorlezen. Ook is het slim om de video’s van Puffco even goed te bekijken zodat je het apparaat exact gebruikt zoals het is bedoeld. Doe je dat niet en vul je je Peak bijvoorbeeld met water terwijl het glas op de basis zit dan is de kans groot dat er water bij de electronica komt.

Puffco Peak

Vanaf €359
9.4

Kwaliteit

9.0/10

Damp productie

10.0/10

Smaak

10.0/10

Gebruiksgemak

8.0/10

Batterij

10.0/10

Voordelen

  • Geweldige smaak
  • Hele goede damp productie
  • Goede batterij
  • Pass trough charging
  • Hele goede support/garantie

Nadelen

  • Handleiding lezen is noodzakelijk
  • Duur
  • Geen carb cap tether

Geef een reactie