De Puffco Plus is een van de beste dab pennen op de markt. Naast het strakke en compacte design van onverwoestbaar staal is deze dab pen ook een absolute krachtpatser wat prestaties betreft. Wil je alles uit je concentraten halen wat erin zit dan is deze slanke pen een absolute aanrader!

Design

De Puffco Plus is gemaakt van hetzelfde staal waar geweren van gemaakt worden en heeft een speciale coating die vlekken en vieze vingerafdrukken voorkomt. Het is erg duurzaam materiaal en kan heel goed tegen een stootje. Door het compacte design lijkt de Puffco Plus erg op een e-sigaret dus is ook erg geschikt om een discrete dab te nemen op plekken waar je niet mag blowen. Een groot pluspunt van deze kleine krachtpatser is het mondstuk. Dit mondstuk doet namelijk ook dienst als loading tool, carb cap en splash guard. Hierdoor krijg je mooie dikke dampwolken, geen spetters in je mond en heb je geen plakkerige losse tools nodig om je pen je vullen. De keramische kamer van de Puffco Plus heeft een dichte bodem die verwarmd word, hierin is geen ruimte waar je kostbare concentraat tussen kan kruipen zoals bij veel andere dab pennen met coils. Je kan je concentraat dus echt tot de laatste microgram opmaken.

Bediening

De Puffco Plus is zeer prettig in gebruik. Naast het compacte design is deze pen ook erg simpel in gebruik. Het apparaat heeft maar 1 knop met slechts een paar instellingen. Door 5x op de knop te drukken kan je het apparaat vergrendelen en ontgrendelen. Wisselen tussen de drie temperatuur instellingen doe je door 4x op de knop te drukken. Door de knop ingedrukt te houden activeer je de on-demand modus en word de pen verwarmd zolang je de knop ingedrukt houd. En de sessie modus kan geactiveerd worden met een dubbel klik.

Batterij

De Puffco Plus heeft een zeer goede batterij. Voor de meeste mensen zit er genoeg power in voor een hele dag damp plezier. Voor de hardcore blower is een extra batterij wel aan te raden maar door de handige snellader van de Plus is je batterij ook binnen no-time weer opgeladen. En ook blijft de Plus zijn kracht behouden tot het einde. Pas als de batterij echt bijna leeg is merk je de laatste twee sessies pas dat je wat minder grote dampwolken krijgt.

Onderhoud

Ook wat het onderhoud betreft is de Plus een hele fijne vape. Het mondstuk en de keramische kamer kan je even laten weken in alcohol om zo de restjes concentraat eruit te krijgen. Met een wattenstaafje of pijpenragger kan je ze daarna vrij gemakkelijk weer helemaal schoon krijgen. Als de luchtgaten van de kamer verstopt zitten kan je ook een torch aansteker gebruiken om de kamer weer schoon te branden. Ook als je wat aangekoekte restjes op de bodem van de kamer hebt opgespaard kan je die schoonbranden. Het kan soms voorkomen dat de keramische kamers niet meer werken nadat je ze hebt schoongemaakt. Meestal komt dat doordat de draadjes van het verwarmingsplaatje geen contact meer maken. Op youtube vind je diverse video’s met uitleg over hoe je de kamers uit elkaar kan halen om schoon te maken en hoe je ze daarna weer in elkaar kan zetten.

Nadelen

Na het proberen van meerdere dab pennen is de Puffco Plus toch echt de absolute winnaar dus de nadelen vallen echt in het niets tegenover alle voordelen. Een kritiekpunt is de manier waarop de keramische kamer in elkaar zit. Als zo’n kamer niet perfect in elkaar word gezet is het mogelijk dat ze na een paar sessies (of direct uit de doos) niet (meer) werken. Soms kan je dat oplossen door ze schoon te maken, Soms moet je ze zelf opnieuw in elkaar zetten en soms is je enige optie om Puffco support te contacteren voor een gratis vervangende kamer. Gaat de kamer binnen 1 maand normaal gebruik kapot dan krijg je zonder veel gedoe binnen een week een nieuwe toegestuurd met express mail vanuit de VS.
Nog een nadeel is dat de Puffco producten sinds enige tijd erg moeilijk verkrijgbaar zijn in de EU vanwege een verbod op het verzenden van vaporizers met de Amerikaanse post. Je moet dus erg goed zoeken om er nog een te vinden.

Conclusie

De Puffco Plus is echt een aanrader voor de dab fans. Het is niet alleen een degelijk apparaat maar ook echt veruit de beste op de markt als het gaat om smaak en effectiviteit. Dat naast het gebruiksgemak, het innovatieve mondstuk en het prachtige onverwoestbare staal maken de Puffco Plus de ideale dab pen.

Puffco Plus

€89
9.5

Kwaliteit

9.5/10

Damp productie

10.0/10

Smaak

9.5/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Batterij

9.0/10

Voordelen

  • Mooi design
  • Degelijk materiaal
  • Super smaak
  • Goede garantie
  • Makkelijk te bedienen

Nadelen

  • Moeilijk verkrijgbaar in NL
  • Kamers soms niet goed

Geef een reactie