Canna Cornbread

AuteurArjan van LentCategorieMoeilijkheidsgraadBeginner

Heerlijk recept voor zoet cornbread met Cannabis

Cornbread is een zeer populair gerecht in de Verenigde Staten. Het word op verschillende manieren gemaakt, van een soort zoete cake tot hartig met spek en groenten en alles daar tussenin. Je kan hier dus eindeloos mee variëren en er je eigen draai aan geven. In dit artikel leer je hoe je een simpel sweet cornbread kan maken. Dit is echt een super simpel recept wat ook niet snel mislukt dus iedereen kan het maken.

Opbrengsten8 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd50 minutenTotale tijd1 uur
Ingrediënten
 100 g (Wiet)Boter
 100 g Maïsmeel
 100 g Bloem
 100 g Suiker
 16 g Vanillesuiker
 2 Eieren
 1 snufje Zout
 1 theelepel Bakpoeder
 1 scheutje (Plantaardige) Melk
 6 eetlepel Maple syrup
Materialen
 Oven
 Ovenschaal of bakvorm
 Mengkom
Instructies
1

Begin met het maken van je wietboter, Je kan de edible calculator gebruiken om de dosering te berekenen. Dit recept is voor 8 porties.

Als je al kant en klare wietboter hebt neem daar dan de juiste hoeveelheid van die je nodig hebt voor 8 porties en vul het aan met roomboter tot je in totaal 100gr boter hebt.

2

Verwarm je oven vóór op 160 graden.

3

Smelt de boter door het kort in de magnetron te zetten, weeg de bloem, het maīsmeel en de suiker af en doe het in de mengkom en voeg ook de overige droge ingrediënten toe en meng die goed door elkaar.

4

Vervolgens voeg je de boter en de eieren toe en roer je dat weer goed door elkaar. Voeg nu eventueel de maple syrup toe en roer nog eens goed.

Voeg nu met kleine scheutjes ongeveer 50ml melk toe en roer het beslag extra goed door. Je moet een vrij dik beslag krijgen zoals bij muffins waarin je lepel even rechtop blijft staan.
Als je beslag niet tot 1 mooie gladde massa vermengt kan je nog een klein scheutje extra melk erbij doen. Het maakt niet veel uit als het net wat te veel of te weinig is, zolang je de klonten maar goed uit het beslag roert.

5

Vet je ovenschaal of bakvorm in met wat boter of olie en doe je beslag in de schaal. Verdeel het beslag netjes gelijkmatig over de schaal en zet het in de oven. Hoe lang je cornbread moet bakken is afhankelijk van de schaal/vorm die je gebruikt. Is je beslag rond de 5cm hoog dan duurt het ongeveer 25-35 minuten. Heb je een kleine bakvorm en dus een dikkere laag met beslag dan duurt het ongeveer 40-50 minuten. Je kan checken of hij klaar is door met een saté prikker in het midden te prikken. Als er beslag aan blijft plakken moet hij nog langer en als er niks aan blijft plakken is hij klaar.

Ingrediënten

Ingrediënten
 100 g (Wiet)Boter
 100 g Maïsmeel
 100 g Bloem
 100 g Suiker
 16 g Vanillesuiker
 2 Eieren
 1 snufje Zout
 1 theelepel Bakpoeder
 1 scheutje (Plantaardige) Melk
 6 eetlepel Maple syrup
Materialen
 Oven
 Ovenschaal of bakvorm
 Mengkom

Aanwijzingen

Instructies
1

Begin met het maken van je wietboter, Je kan de edible calculator gebruiken om de dosering te berekenen. Dit recept is voor 8 porties.

Als je al kant en klare wietboter hebt neem daar dan de juiste hoeveelheid van die je nodig hebt voor 8 porties en vul het aan met roomboter tot je in totaal 100gr boter hebt.

2

Verwarm je oven vóór op 160 graden.

3

Smelt de boter door het kort in de magnetron te zetten, weeg de bloem, het maīsmeel en de suiker af en doe het in de mengkom en voeg ook de overige droge ingrediënten toe en meng die goed door elkaar.

4

Vervolgens voeg je de boter en de eieren toe en roer je dat weer goed door elkaar. Voeg nu eventueel de maple syrup toe en roer nog eens goed.

Voeg nu met kleine scheutjes ongeveer 50ml melk toe en roer het beslag extra goed door. Je moet een vrij dik beslag krijgen zoals bij muffins waarin je lepel even rechtop blijft staan.
Als je beslag niet tot 1 mooie gladde massa vermengt kan je nog een klein scheutje extra melk erbij doen. Het maakt niet veel uit als het net wat te veel of te weinig is, zolang je de klonten maar goed uit het beslag roert.

5

Vet je ovenschaal of bakvorm in met wat boter of olie en doe je beslag in de schaal. Verdeel het beslag netjes gelijkmatig over de schaal en zet het in de oven. Hoe lang je cornbread moet bakken is afhankelijk van de schaal/vorm die je gebruikt. Is je beslag rond de 5cm hoog dan duurt het ongeveer 25-35 minuten. Heb je een kleine bakvorm en dus een dikkere laag met beslag dan duurt het ongeveer 40-50 minuten. Je kan checken of hij klaar is door met een saté prikker in het midden te prikken. Als er beslag aan blijft plakken moet hij nog langer en als er niks aan blijft plakken is hij klaar.

Canna Cornbread

Geef een reactie