THC granola bars

AuteurArjan van LentCategorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Varieer eindeloos met deze heerlijke granola bars

We kennen natuurlijk allemaal de ouderwetse spacecake, muffins en brownies maar er is zo veel meer mogelijk met Cannabis edibles. Een heel simpel maar ook heel lekker recept zijn deze granola bars.

Opbrengsten1 portie
Voorbereidingstijd5 minutenKooktijd2 minutenTotale tijd8 minuten
Ingrediënten
 Chocolade
 Granola
 Wietboter
Materialen
 Bakvorm(en) of (plastic) bakje(s)
 Bakpapier
 Magnetron of Bain Marie
Bereiding
1

Breek de chocolade in stukken en doe dit in een magnetron bestendig schaaltje of in je Bain Marie.

2

Voeg wietboter toe voor het aantal porties dat je wil maken. Smelt de chocolade en boter samen in de magnetron in ongeveer 20 seconden op de hoogste stand. Let goed op dat het niet gaat koken. Roer het even door en als er nog klonten zijn zet het dan weer voor ongeveer 20 sec in de magnetron. Blijf dit herhalen tot alles goed is gesmolten en mix vervolgens alles samen tot één mooie gladde pasta.

Weet je niet hoe je wietboter maakt lees dan Deze Tutorial.

Wil je weten hoe je de sterkte van je boter/edibles berekent gebruik dan onze Edible Calculator.

Nauwkeurig portitioneren
3

Je hebt hiervoor kleine mallen nodig die geschikt zijn voor 1 portie.
Ook dien je de maatbeker of het schaaltje waarin je de chocolade doet eerst te wegen als het nog leeg is.

Zodra je de chocolade en boter hebt gesmolten en goed hebt gemengd zet je het op een weegschaal. Trek van het totaalgewicht het gewicht van het schaaltje af en dan weet je de hoeveelheid chocolade.

Deel het totaal aan chocolade door het aantal porties. Bijvoorbeeld: je hebt 360gr chocolade en wilt 12 porties maken. Dus deel je 360 door 12 en dan krijg je dus porties van 30gr chocolade.

Weeg je chocolade nu af per portie en doe het in je mal. Nu kan je de granola toevoegen, goed door roeren en het geheel aandrukken in de mal.

Op deze manier kan je dus vrij nauwkeurig portitioneren.

Alternatieve methode
4

Doe wat bakpapier in je bakvorm en verspreid wat granola over de bodem. Voeg het chocolade mengsel toe en meng het goed door de granola. Voeg eventueel nog meer granola toe en druk het goed aan met een spatel of lepel.

Eventueel kan je nog wat kokos schaafsel of iets anders bovenop strooien en goed aandrukken. Zet het vervolgens in de koelkast om op te laten stijven.

5

Controleer na ongeveer een uurtje of je granola bars goed zijn gehard en als ze goed hard zijn kan je ze uit de vorm halen en in porties snijden.

Als je bijvoorbeeld voor 12 porties wietboter hebt toegevoegd zorg dan dat je ook echt minstens 12 porties snijdt!

Let op! doordat niet elke portie evenveel chocolade bevat zijn ze dus niet allemaal even sterk. Houd daar rekening mee en maak je boter niet te sterk. Je kan beter wat meer eten dan dat je teveel in 1 keer binnenkrijgt. Krijg je toch teveel binnen dan is het slim om veel suiker te nuttigen, vooral Dextro energy werkt erg snel als je te high bent en cola of koffie helpt ook.

Ingrediënten

Ingrediënten
 Chocolade
 Granola
 Wietboter
Materialen
 Bakvorm(en) of (plastic) bakje(s)
 Bakpapier
 Magnetron of Bain Marie

Aanwijzingen

Bereiding
1

Breek de chocolade in stukken en doe dit in een magnetron bestendig schaaltje of in je Bain Marie.

2

Voeg wietboter toe voor het aantal porties dat je wil maken. Smelt de chocolade en boter samen in de magnetron in ongeveer 20 seconden op de hoogste stand. Let goed op dat het niet gaat koken. Roer het even door en als er nog klonten zijn zet het dan weer voor ongeveer 20 sec in de magnetron. Blijf dit herhalen tot alles goed is gesmolten en mix vervolgens alles samen tot één mooie gladde pasta.

Weet je niet hoe je wietboter maakt lees dan Deze Tutorial.

Wil je weten hoe je de sterkte van je boter/edibles berekent gebruik dan onze Edible Calculator.

Nauwkeurig portitioneren
3

Je hebt hiervoor kleine mallen nodig die geschikt zijn voor 1 portie.
Ook dien je de maatbeker of het schaaltje waarin je de chocolade doet eerst te wegen als het nog leeg is.

Zodra je de chocolade en boter hebt gesmolten en goed hebt gemengd zet je het op een weegschaal. Trek van het totaalgewicht het gewicht van het schaaltje af en dan weet je de hoeveelheid chocolade.

Deel het totaal aan chocolade door het aantal porties. Bijvoorbeeld: je hebt 360gr chocolade en wilt 12 porties maken. Dus deel je 360 door 12 en dan krijg je dus porties van 30gr chocolade.

Weeg je chocolade nu af per portie en doe het in je mal. Nu kan je de granola toevoegen, goed door roeren en het geheel aandrukken in de mal.

Op deze manier kan je dus vrij nauwkeurig portitioneren.

Alternatieve methode
4

Doe wat bakpapier in je bakvorm en verspreid wat granola over de bodem. Voeg het chocolade mengsel toe en meng het goed door de granola. Voeg eventueel nog meer granola toe en druk het goed aan met een spatel of lepel.

Eventueel kan je nog wat kokos schaafsel of iets anders bovenop strooien en goed aandrukken. Zet het vervolgens in de koelkast om op te laten stijven.

5

Controleer na ongeveer een uurtje of je granola bars goed zijn gehard en als ze goed hard zijn kan je ze uit de vorm halen en in porties snijden.

Als je bijvoorbeeld voor 12 porties wietboter hebt toegevoegd zorg dan dat je ook echt minstens 12 porties snijdt!

Let op! doordat niet elke portie evenveel chocolade bevat zijn ze dus niet allemaal even sterk. Houd daar rekening mee en maak je boter niet te sterk. Je kan beter wat meer eten dan dat je teveel in 1 keer binnenkrijgt. Krijg je toch teveel binnen dan is het slim om veel suiker te nuttigen, vooral Dextro energy werkt erg snel als je te high bent en cola of koffie helpt ook.

THC granola bars

Geef een reactie