THC gummiebeertjes

AuteurArjan van LentCategorie, MoeilijkheidsgraadBeginner

Maak gemakkelijk zelf space gummies!

Iedereen kent natuurlijk spacecake en brownies maar er is heel veel meer mogelijk met eibles. In de Verenigde staten zijn bijvoorbeeld de gummibeertjes en andere snoepjes erg populair. In dit artikel leer je hoe je zelf gemakkelijk gummies met THC en/of CBD kan maken.

Wat heb je nodig?

Zelf THC gummies maken is erg simpel, bijna alles wat je nodig hebt kan je gewoon in de supermarkt halen. Alleen de mallen om beertjes te maken zal je online moeten bestellen. Je kan natuurlijk ook mallen gebruiken voor ijsklontjes of chocolaatjes die je vaak bij winkels als Blokker of Action kan kopen. Verder heb je nodig:

Opbrengsten334 porties
Voorbereidingstijd10 minutenKooktijd20 minutenTotale tijd30 minuten
Ingrediënten
 1 pakje gelatinepudding poeder (Jell-O)
 6 pakjes gelatine blaadjes
 120 ml Water (of helder fruitsap zoals appelsap)
 1 halve theelepel Citroenzuur
 Cannabis tinctuur
Optioneel
 Suiker, Honing of Agavesiroop
Hulpmiddelen
 Bakspray
 Gummiebeer mallen
 Pipet of spuitje
 1 Steelpan
 1 Pyrex maatbeker
 Spatel (silicone)
 Weegschaal
Tinctuur
1

Om een snelle tinctuur te maken hebben we gebruik gemaakt van hasj Rosin en consumptie alcohol. Je kan ook Rum, Wiskey of Vodka gebruiken of elke andere sterke drank die je lekker lijkt bij gummies. We willen geen super sterke gummies dus we namen 1.2gr Rosin van ongeveer 80% THC.
We hebben de Rosin gedecarboxileert om de THC te activeren.
Vervolgens wegen we ook 10x het gewicht van de Rosin (12gr) in alcohol af omdat dat zeker voldoende is om de Rosin in op te lossen.  De alcohol doe je in een klein glaasje en dat zet je even in een pannetje met heet water (niet op het vuur). Als je alcohol dampen begint te ruiken kan je de Rosin rustig door de alcohol roeren tot alles is opgelost en dan is je tinctuur klaar voor gebruik.

Als je CBD gummies wil maken kan je CBD pasta of distillaat/kristallen gebruiken en dat oplossen in de alcohol. Gebruik geen CBD of THC olie want dat mengt niet met de rest van de ingrediënten gezien het een recept is op waterbasis.

Instructies
2

Als eerste begin je met de gelatine bladen weken in een bakje koud water. Zodra de bladen zacht zijn geworden kan je door met de rest.

3

Doe je tinctuur in de maatbeker en doe daar dan vruchtensap of water bij tot je in totaal 120ml vloeistof hebt. 

4

Zet de pan op een laag vuur en laat het geheel rustig warm worden.

5

Haal de pan van de warmtebron en voeg nu een voor een de uitgeknepen gelatine bladen toe en blijf continu roeren.

6

Voeg eventueel het citroenzuur en je zoetstof toe

7

Voeg het gelatine poeder met smaak toe en roer goed tot je geen klonten meer ziet

8

Giet het mengsel over in je maatbeker en gebruik de spatel om de laatste restjes uit je pan te schrapen

9

Maak je pan schoon en vul die voor de helft met heet water en zet de maatbeker er in zodat het mengsel warm blijft

10

Spuit je mallen in met bakspray of bedek ze met poedersuiker of bloem

11

Vul de mal met je pipet. Zorg dat alle beertjes mooi tot de rand gevuld zijn

12

Zet de mal even in de koelkast of vriezer tot de beertjes hard genoeg zijn om uit de mal te halen

Sterkte

Als je geen geteste producten gebruikt weet je nooit precies hoe sterk je eindproduct is. In dit geval hebben we restjes hasj Rosin gebruikt van geteste drysift hasj die gemiddeld rond de 60% THC bevatte. We gaan er dus even vanuit dat de Rosin maximaal 80% THC bevat om ongeveer te berekenen hoe sterk onze beertjes zijn geworden. De andere vormen die we gebruikt hebben tellen we ook in beertjes voor het gemak. Onze annanasjes zijn 5 beertjes en de aardbeien 10 beertjes dus dat is lekker makkelijk tellen. In totaal hebben we 334 beertjes gemaakt dus nu moet we gaan rekenen.

1,2gr Rosin is 1200mg. 80% van 1200mg is 960mg totale THC max. 960 gedeeld door 334 beertjes is 2,87mg per beertje. We kunnen er dus vanuit gaan dat er in onze beertjes ergens tussen de 2 en 3 milligram THC zit. Gezien dit een berekende gok is kunnen we dus niet van het resultaat uitgaan. Wees dus altijd voorzichtig met eibles. Neem niet te veel en wacht minstens 1,5 uur voordat je bij neemt.

Het is verstandig om onze Edible Calculator te gebruiken als je de sterkte van je edibles wil berekenen!

Houdbaarheid

Je kan de gummies invriezen, Dan zijn ze zeker een jaar houdbaar. In de koelkast kan je ze ongeveer 2 maanden bewaren maar buiten de koelkast hooguit een paar weken. Om de houdbaarheid te verhogen hebben we tinctuur gebruikt op basis van alcohol en hebben we citroenzuur toegevoegd. Als je ze lang wil bewaren kan je best wat extra citroenzuur gebruiken (is ook goed voor de smaak) en alles goed luchtdicht verpakken in seal zakjes. 

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 pakje gelatinepudding poeder (Jell-O)
 6 pakjes gelatine blaadjes
 120 ml Water (of helder fruitsap zoals appelsap)
 1 halve theelepel Citroenzuur
 Cannabis tinctuur
Optioneel
 Suiker, Honing of Agavesiroop
Hulpmiddelen
 Bakspray
 Gummiebeer mallen
 Pipet of spuitje
 1 Steelpan
 1 Pyrex maatbeker
 Spatel (silicone)
 Weegschaal

Aanwijzingen

Tinctuur
1

Om een snelle tinctuur te maken hebben we gebruik gemaakt van hasj Rosin en consumptie alcohol. Je kan ook Rum, Wiskey of Vodka gebruiken of elke andere sterke drank die je lekker lijkt bij gummies. We willen geen super sterke gummies dus we namen 1.2gr Rosin van ongeveer 80% THC.
We hebben de Rosin gedecarboxileert om de THC te activeren.
Vervolgens wegen we ook 10x het gewicht van de Rosin (12gr) in alcohol af omdat dat zeker voldoende is om de Rosin in op te lossen.  De alcohol doe je in een klein glaasje en dat zet je even in een pannetje met heet water (niet op het vuur). Als je alcohol dampen begint te ruiken kan je de Rosin rustig door de alcohol roeren tot alles is opgelost en dan is je tinctuur klaar voor gebruik.

Als je CBD gummies wil maken kan je CBD pasta of distillaat/kristallen gebruiken en dat oplossen in de alcohol. Gebruik geen CBD of THC olie want dat mengt niet met de rest van de ingrediënten gezien het een recept is op waterbasis.

Instructies
2

Als eerste begin je met de gelatine bladen weken in een bakje koud water. Zodra de bladen zacht zijn geworden kan je door met de rest.

3

Doe je tinctuur in de maatbeker en doe daar dan vruchtensap of water bij tot je in totaal 120ml vloeistof hebt. 

4

Zet de pan op een laag vuur en laat het geheel rustig warm worden.

5

Haal de pan van de warmtebron en voeg nu een voor een de uitgeknepen gelatine bladen toe en blijf continu roeren.

6

Voeg eventueel het citroenzuur en je zoetstof toe

7

Voeg het gelatine poeder met smaak toe en roer goed tot je geen klonten meer ziet

8

Giet het mengsel over in je maatbeker en gebruik de spatel om de laatste restjes uit je pan te schrapen

9

Maak je pan schoon en vul die voor de helft met heet water en zet de maatbeker er in zodat het mengsel warm blijft

10

Spuit je mallen in met bakspray of bedek ze met poedersuiker of bloem

11

Vul de mal met je pipet. Zorg dat alle beertjes mooi tot de rand gevuld zijn

12

Zet de mal even in de koelkast of vriezer tot de beertjes hard genoeg zijn om uit de mal te halen

THC gummiebeertjes

Geef een reactie