De Crafty van Storz & Bickel is een van de meest populaire vaporizers en dat is niet voor niks. Door dezelfde techniek als word gebruikt in de Volcano en Mighty heeft de Crafty een ultieme smaakbeleving en hele goede damp productie, zelfs op lage temperaturen. Dat maakt het een zeer geschikte vaporizer voor medicinaal gebruik.

Design

Het design van de Crafty is erg stijlvol en ook erg praktisch. Door de kunststof behuizing word hij niet zo heet als veel andere draagbare vaporizers. Het kunststof mondstuk is erg duurzaam en heeft geen bijsmaak. Er is wel een glazen mondstuk verkrijgbaar voor de fijnproevers. Onder het mondstuk zit de koeleenheid, dat zorgt ervoor dat de damp wat gekoeld word voor een betere smaak en zo is de damp ook minder hard op de keel. Onder de koeleenheid vind je de kruidenkamer waarin je de cannabis moet stoppen. Ook dat is weer hoogwaardig materiaal wat bijdraagt aan de goede smaak. Je hebt meerdere opties om te vullen, de herb pods en de vul tool. De herb pods zijn echt ideaal. Zo kan je een voorraadje klaar maken en je vape heel gemakkelijk vullen. Ook hoef je de vape dan veel minder vaak schoon te maken. De vul tool is erg handig en kan op de kruidenkamer geschroefd worden zodat je gemakkelijk kan vullen zonder te morsen. Onderop de vape zit ook nog een handige schep/stamper/dab tool verstopt die tevens dient als afdichting voor de usb input. Over het design is duidelijk goed nagedacht.

Ook met slijtage is rekening gehouden, alle onderdelen die slijten zijn los te koop en gemakkelijk te vervangen. Er is zelfs een slijtage kit te koop met daarin alle onderdelen die slijten of gemakkelijk kwijtraken zoals gaasjes, olie pads, borstel en de vulkamertool. Ook zit er een nieuwe koeleenheid bij en 3 mondstukken.

Concentraten

De crafty is een kruiden vaporizer (dry herb vape) maar kan doormiddel van de olie pads ook gebruikt worden voor concentraten. Dit is niet ideaal gezien er altijd wat concentraat in je kamer terecht komt en je dan weer hard kan schrobben. De smaak is echter wel erg aangenaam en je kan ook erg lang dampen van een klein beetje concentraat.

Bediening

De Crafty is super simpel in gebruik, hij heeft maak 1 knop met slechts 3 functies; aan, uit en boost mode. Met een smartphone app kan je via Bluetooth de basis temperatuur en de boost temperatuur instellen, ook kan je de intensiteit van de leds, trilfunctie, bluetooth en de spaarstand instellen. Daarna heb je de app eigenlijk niet meer nodig. Als je de knop 1 seconde indrukt gaat de Crafty aan of uit en om de boost mode te activeren kan je dubbel klikken. De Crafty heeft ook een batterij spaar functie. Dat zorgt ervoor dat hij automatisch uitgaat als de temperatuur binnen de door jou ingestelde tijd niet 5 graden is gedaald. Ook over de functionaliteit is goed nagedacht.

Onderhoud

De Crafty is vrij gemakkelijk schoon te maken. Als je de herb pods gebruikt hoef je de kruidenkamer vrijwel nooit schoon te maken. De koeleenheid en het mondstuk moeten wel regelmatig schoongemaakt worden. Dat doe je door ze uit elkaar te halen en de losse onderdelen in alcohol te weken. Daarna even grondig afspoelen en dat was het. De kruidenkamer kan je schoonmaken met de bijgeleverde borstel en een wattenstaafje met wat alcohol. Voor onderweg zijn er hele handige wattenstaafjes met alcohol verkrijgbaar.

Nadelen

Net zoals bij ieder product is ook de Crafty niet perfect. Het grootste nadeel is toch wel de batterij. Die gaat ongeveer 3 tot 4 sessies mee dus dat is lang niet voor iedereen voldoende. Hij heeft wel pass trough charging wat betekend dat je hem kan opladen terwijl je hem gebruikt, daarvoor moet er nog wel minstens 20% stroom in zitten. Als de batterij uitgeput raakt zal je hem dus ook moeten opsturen naar Storz & Bickel of Vaposhop om er een nieuwe batterij in te laten zetten. Hopelijk krijgt een toekomstige update wel een verwisselbare batterij. Verder valt er echt niet veel op aan te merken behalve de prijs.

Storz & Bickel Crafty

Vanaf €225
9

Kwaliteit

10.0/10

Damp productie

10.0/10

Smaak

10.0/10

Gebruiksgemak

10.0/10

Batterij

5.0/10

Voordelen

  • Ultieme smaakbeleving
  • Goede damp productie op lage temperaturen
  • Stevig en hoogwaardig materiaal
  • Smartphone app
  • Handige vul tool en pods

Nadelen

  • Geen verwisselbare batterij
  • Geen display

Geef een reactie