We kennen natuurlijk allemaal de ouderwetse spacecake, muffins en brownies maar er is zo veel meer mogelijk met Cannabis edibles. Een heel simpel maar ook heel lekker recept zijn deze granola bars.

Wat heb je nodig?

  • Granola
  • Chocolade
  • Wietboter*
  • Bakvorm
  • Bakpapier
  • Magnetron of au bain marie

*Omdat de granola bars niet in de oven hoeven moet de THC in de boter al wel geactiveerd zijn

Bereiding

Breek de chocolade in stukken en doe dit in een magnetron bestendig schaaltje. Voeg wietboter toe voor het aantal porties dat je wil maken. Smelt de chocolade en boter in de magnetron in ongeveer 20 seconden op de hoogste stand. Let goed op dat het niet gaat koken. Mix het samen tot één mooie gladde pasta. Nu kan je de granola erbij doen en ga je het mengen. Hoeveel granola je toevoegd mag je zelf weten. Zolang alles maar goed onder de chocolade zit. Doe wat bakpapier in je bakvorm en verspreid je granola mengsel over de bodem en druk het goed aan met een spatel of lepel. Eventueel kan je nog wat kokos schaafsel of iets anders bovenop strooien en goed aandrukken. Zet het vervolgens in de koelkast om op te laten stijven.

Controleer na ongeveer een uurtje of je granola bars goed zijn gehard en als ze goed hard zijn kan je ze uit de vorm halen en in porties snijden. Als je voor 12 porties wietboter hebt toegevoegd zorg dan dat je ook echt minstens 12 porties snijdt!

Variaties

Je kan met dit recept eindeloos varieren. In plaats van granola kan je allerlei ontbijtgranen gebruiken zoals gepofte rijst of choco pops. Ook kan je alle soorten chocolade nemen die je wil, bijvoorbeeld chocolade met praline vulling of chocolade truffels.

Geef een reactie