In de US en Canada zijn de THC vape pennen en cardridges een erg populaire manier om Cannabis te nuttigen. En niet voor niets want het is een hele discrete maar ook zeer efficiënte manier om Cannabis binnen te krijgen. Vaak word er THC distillaat gebruikt wat word verdund met terpenen om zo een mooie dunne vloeistof te verkrijgen die goed verdampt.

Hier in Nederland vallen de meeste van deze concentraten niet onder het gedoogbeleid. Het is hier namelijk verboden om oplosmiddelen te gebruiken bij het maken van extracten. Coffeeshops mogen dus wel drysift hasj en ice-o-lator/Bubble hasj verkopen maar geen hasj extracten die met alcohol of gas zijn verkregen. Gelukkig komen er steeds meer methodes om zonder oplosmiddelen ook hele schone dabs te maken alleen is dat voor de coffeeshops nog erg moeilijk om aan te bieden omdat de politie geen verschil ziet tussen een solventless rosin of een gas extract.

Tot er hier betere tijden aanbreken zitten velen toe te kijken hoe de Amerikanen de ene na de andere gadget vullen met weer een nieuwe soort cannabis extract. Gelukkig komt er zo nu en dan eens iets overwaaien en kunnen wij die lekkernijen ook eens proeven. Althans.. Dat hopen we dan want zoals met alles wat je koopt op de zwarte markt weet je ook met deze producten niet wat je aanschaft.

Social media

Iedereen die op social media weleens een foto met een joint of iets dergelijks heeft geplaatst kent vast de talloze plugs die daarop volgen. De straathoek sissers van vroeger sturen je tegenwoordig DM’s met prijslijsten met daarin talloze exotica variërend van Spaanse en Amerikaanse wiet tot edibles, shatters en vape cardridges. Als blower kan je zoiets natuurlijk niet eeuwig blijven negeren dus heb ik mijn scam radar eens even goed laten werken en heb ik iemand via social media aangesproken. Uiteindelijk is er wat shatter, een potje sauce en een paar vape cardridges besteld. Tot mijn grote verbazing lag het enkele dagen later ook echt in mijn brievenbus.

Helaas Pindakaas!

Als ik iets koop dan zoek ik altijd goed uit waar ik op moet letten. Helaas was ik dat dit keer een beetje vergeten in mijn enthousiastme. Na het bestellen heb ik wel wat YouTube video’s gekeken over de vape pen die ik had besteld. Daarin was ook iets voorbij gekomen over een serienummer met een kraslaag er overheen. Toen het pakket geleverd werd was het natuurlijk binnen no-time uitgepakt, cardridge in de batterij en zelf proeven hoe geweldig e-blowen is. Moet zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de smaak en het effect. Echter vroeg ik me toen af wat het THC percentage was en dat kon ik nergens vinden op de doos terwijl dat er overal in de US op moet staan. Toen ben ik gaan Googlen en bleek het een hele goede namaak te zijn. Bijna niet te onderscheiden van de echte.

Dit bewijst maar weer dat je dus nooit zeker bent van wat je koopt als je niet eerst heel goed onderzoek doet. Gelukkig lijken er van dit merk geen gevaarlijke namaak producten in omloop te zijn, schijnbaar zelfs best veel kwalitatief goede. Helaas zijn dit soort vapes niet getest dus ondanks de vermoedelijke hoge kwaliteit van de ingrediënten weet je niet of het wel echt veilig is. Helaas zijn we dat hier in Nederland wel gewend maar het is hoog tijd dat daar verandering in komt.

Tips

Het beste vraag je je favoriete coffeeshop of ze producten uit de US of Spanje willen importeren en stuur je emails naar elke politici waarvan je het mailadres kan bemachtigen met goede redenaties waarom cannabis en cannabis extracten legaal zouden moeten zijn en waarom het gedoogbeleid meer kwaad doet dan goed.. Hopelijk kunnen wij dan ook ooit nog in een winkel mooie legale Cannabis producten kopen.

Wil je toch eigenwijs doen en THC vapes kopen via internet zorg er dan wel voor dat je weet wat je koopt. Zoek eerst de producten die worden aangeboden op via Google en zoek uit of er namaak producten in omloop zijn en waaraan je de echte kan herkennen. Kan de plug je geen foto laten zien van een bewijs van authenticiteit dan beter niet kopen. Gezien je hier in Nederland bij drugshulpverlening alleen harddrugs kan laten testen is het ook niet mogelijk om het gratis te laten testen dus wees er echt zeker van dat je echt verifieerbare producten koopt.

Geef een reactie