In een wereld die aan elkaar hangt van spullen die gemaakt zijn om zodra het volgende model uit is spontaan uit elkaar te vallen is het altijd erg prettig om te zien dat er ook nog bedrijven zijn die wél een goed product willen maken. De TinyMight vaporizer is zo’n product wat met trots is gemaakt. Echt een must-have voor liefhebbers van dry herb vapes!

De Tinymight heeft een mooi compact formaat, natuurlijk uiterlijk, full convectie verhitting, ongeëvenaarde smaaksensatie, on-demand mode met max 5sec opwarmtijd en dampwolken die vergelijkbaar zijn met die van de Volcano en andere tafel vaporizers. Kortom; de natte droom van elke vaper…

Design

Het design van de Tinymight is zeer minimalistisch met een natuurlijke look. Het apparaat is voor 100% gemaakt van natuurlijke materialen (RVS, glas en hout), ligt lekker in de hand en voelt ook zeer degelijk aan. Het glazen mondstuk is voorzien van een ‘cooling unit’ wat helpt bij het koelen van de damp. Dit zorgt voor een hele goede smaak en ook is de damp niet super hard op de keel. Nog een voordeel van deze cool unit is dat je daarmee ook de grootte van de kamer kan instellen dus je kan zelf bepalen hoeveel er in past. Dit maakt de Tinymight uiterst geschikt voor microdosing en medicinaal gebruik. Ook voor de maxi-dosers onder ons is de TinyMight erg geschikt, Je kan de kamer ook lekker groot maken en het apparaat is uitgerust met een sterke verwisselbare batterij. Heeft deze krachtpatser niet genoeg power voor jou dan kan je dus gewoon wat extra batterijen kopen zodat je zo lang kan vapen als je nodig vind. Om het uiterlijk helemaal af te maken word de TinyMight geleverd in een zakje van hennep textiel en staat de handleiding op stukjes hout gedrukt. De makers van deze vape zijn ook zeer trots op hun product en erg zeker van de kwaliteit dus zit er maar liefst 10 jaar garantie op!

Concentraten

De TinyMight is een dry herb vaporizer en ook echt niks anders dan dat. Er passen geen pods of concentraat kussentjes in de kamer. Het verwarmingselement zit ook recht onder de kamer dus is het ook niet verstandig om concentraten te proberen gezien de kans groot is dat die op de coil terecht gaan komen en je die nooit meer schoon krijgt. Dabbers, wees gewaarschuwd!

Bediening

De bediening is erg simpel, de uitleg is wel wat verwarrend. Er is 1 knop en in principe is alles wat je wil 3x klikken. Als het apparaat uit staat druk je 3x om hem aan te zetten in on-demand modus. In on-demand modus moet je de knop ingedrukt houden als je wil verwarmen, de vape is dan binnen 2-5sec opgewarmd. Om hem uit te zetten druk je ook weer 3x snel op de knop.

Naast de on-demand modus is er ook een sessie modus. Dat is zoals bij de meeste vaporizers dat het apparaat warm blijft tot je hem uit zet. Je kan de sessie modus activeren door 3x op de knop te drukken en de laatste keer ingedrukt houden tot het apparaat klaar is met trillen. Het mondstuk zal rood gaan branden en na ongeveer 5sec is hij warm.

De Tinymight heeft een draaiknop om de temperatuur in te stellen. Deze knop vind je onderop het apparaat en heeft 10 standen. Helemaal duidelijk welke temperatuur er bij een stand hoort word het niet maar stand 1 is erg laag en op standje 10 kan je zelfs je materiaal verbranden.

Onderhoud

De TinyMight bestaat maar uit een paar onderdelen en is dus ook heel gemakkelijk uit elkaar te halen voor onderhoud. De houten body moet soms lichtjes geschuurd worden en worden ingesmeerd met wax voor hout en het RVS kan je lichtjes poetsen met een vochtige doek. Eigenlijk hoef je dus alleen het mondstuk regelmatig schoon te maken. Dat is ook erg snel gebeurd, even weken in een schaaltje met alcohol. Dan even afspoelen met warm water en terug in elkaar zetten. Zelfs als je hem veel gebruikt hoef je het mondstuk hooguit 1x per week schoon te maken dus de TinyMight is een van de fijnste vapes wat onderhoud betreft.

Nadelen

Elke vape heeft nadelen maar bij deze zijn het er echt niet veel. De plaatsing en grootte van de knop is niet helemaal ideaal. Gezien de on-demand modus zou het fijner zijn als je hem met je duim of wijsvinger zou kunnen activeren gezien je pink en ringvinger niet zo sterk zijn. Nog een nadeeltje is dat je het mondstuk moet draaien tijdens het dampen om het materiaal overal gelijkmatig te verdampen. Ook word het standaard korte mondstuk wat warm als je een langere sessie houd.

TinyMight

€249
9.7

Kwaliteit

10.0/10

Damp productie

10.0/10

Smaak

10.0/10

Gebruiksgemak

9.5/10

Batterij

9.0/10

Voordelen

  • Universele batterij
  • Full convection
  • On-demand modus
  • Hoogwaardige materialen
  • 10 jaar garantie

Nadelen

  • Standaard mondstuk word vrij snel warm
  • Mondstuk niet beschermd

Geef een reactie