Al eerder schreven we over de prachtige producten en geweldige service van Topwietonline. Ondertussen is de .nl websie offline en zijn ze verhuisd naar een .com adres maar de kwaliteit en service is nog net zo als je van ze gewend bent. Voor deze review mochten we wat THC concentraten testen..

Wat zijn THC concentraten?

Gezien niet iedereen bekend is met concentraten eerst even een korte uitleg. Wat zijn THC concentraten precies?? Met THC concentraten worden alle geconcentreerde vormen van cannabis bedoeld, van kief/hasj tot shatter en distillaat. In principe is het dus gewoon een extract van de werkzame stoffen uit de wietplant. Concentraten worden ook vaak dabs genoemd, dit omdat je er maar een heel klein beetje (een dab) van nodig hebt. Het grote voordeel van concentraten is dan ook dat je erg veel effect hebt van een klein beetje. Sommige vormen zoals THC distillaat, THC pasta en THC olie zijn bijvoorbeeld ook erg discreet in gebruik wat veel mensen als een voordeel zien.

Shatter

De shatter van topwietonline is een topper die we al vaker besteld hebben. Het is mooi licht van kleur en is erg stabiel zodat je het zelfs met je handen kan afbreken en er slangetjes van kan draaien voor in/op je joint. De smaak en geur doen wat denken aan een fris/zure sinaasappel en de uitwerking is erg rustgevend. Deze shatter is geen aanrader voor de wake & bake want het is niet bevorderlijk voor je productiviteit maar dat maakt het dus wel een perfecte dab voor een avondje Netflix & chill. Ook zeer geschikt voor mensen met slaapproblemen en pijnklachten. En niet te vergeten… de blowers die “niks meer voelen van blowen”.

Lemon shatter

De lemon shatter is een nieuwe in het assortiment van Topwietonline en wat ons betreft mag hij blijven! De lemon “shatter” heeft een vrij droge kristal structuur vergezeld door een sterke citroengeur. Het hoge terpeen gehalte geeft het net een beetje plakkerigheid mee en zorgt voor de geweldige smaak van een romige citroen kwarktaart, echt heerlijk! De uitwerking is in het begin erg sterk en loom maar al snel slaat dat om in een energieke high waar je werkelijk alle kanten mee uit kan. Dit maakt de lemon shatter dus perfect voor de wake & bake en overdag. Ook voor medicinale gebruikers kan dit een uitermate geschikt concentraat zijn bij diverse klachten door het hoge THC en Limolene gehalte.

THC olie

Een product wat de laatste jaren veel bekendheid heeft gewonnen in Nederland en de rest van de wereld is THC olie. Hier onder verstaan we een THC extract of distillaat wat is verdund met plantaardige olie (olijf, hennepzaad, Kokos/MCT). Het voordeel hiervan is dat je het gemakkelijk kan doseren. Het is dus vooral populair bij medicinale gebruikers maar ook in de recreatieve sfeer wint het steeds meer populariteit als vervanger voor edibles of juist bij het zelf maken van edibles. De THC olie van topwietonline is gemaakt van wiet toppen, de smaak doet wat denken aan wietboter dus het smaakt best aangenaam. De THC olie is geschikt voor orale inname. Voor het beste effect laat je een paar druppels even inwerken onder je tong zodat de werkzame stoffen door je mondslijmvlies worden opgenomen. Je kan de olie ook verwerken in edibles of in warme (chocolade)melk druppelen. THC olie is niet geschikt om te roken of verdampen gezien het is verdund met plantaardige olie.

THC distillaat cartridges

Distillaat cartridges zijn een grote rage in Amerika en Canada. De ‘carts’ zijn tankjes voor een e-sigaret gevuld met puur THC distillaat en wat terpenen. Zeg maar een soort electronische joint. Doordat de cartridges alleen pure THC en wat terpenen bevatten is het THC gehalte dus ook super hoog, tussen de 80% en 95% zelfs. Je kan je voorstellen dat je dus maar een paar puffs nodig hebt om maximaal te ontspannen. Begin dus altijd voorzichtig en zuig niet meteen de halve cartridge leeg alsof het een e-sigaret is! Gezien de terpenen niet alleen invloed hebben op de smaak maar ook op de uitwerking mochten we 3 verschillende strains testen voor jullie.

Pineapple express


Een van de meest populaire soorten die uit de US is komen overwaaien is Pineapple express. In de gelijknamige film bekend als “de sterkste wiet” maar dat klopt niet helemaal. Pineapple express bevat normaal gezien ook redelijk wat CBD waardoor je een goed gebalanceerde vrij milde high krijgt. Gezien deze cartridges gemaakt worden met alleen THC distillaat lijkt het effect van deze carts wel op het beeld wat in de film geschetst word. Je hebt aan een paar puffs voldoende voor een zeer prettige high die ook redelijk lang aanhoud. De smaak ligt redelijk in de buurt van Pineapple express wiet, wat zoetig en een vleugje Indica.

Icecream cake

De Icecream cake doet zijn naam eer aan. De smaak is echt zoet als ijstaart, alsof je een snoepwinkel binnen komt lopen. Het effect is vrij mild voor een distillaat vape. Het voelt niet zo overheersend als een distillaat high kan zijn maar het effect is zeker aanwezig en als je wat meer vaped kan je er ook behoorlijk loom van worden. In essentie is dit wel een prettige strain voor overdag gezien het wel de scherpe randjes weghaalt maar je niet meteen knetter stoned maakt. En wil je wel die heftige high dan vape je gewoon wat meer.

Girl scout cookies

Nog een wereldberoemde strain is Girl scout cookies. Deze soort staat bekend om zijn super hoge THC percentage en herkenbare smaak. Die smaak vinden we helaas niet helemaal terug, wat te verwachten is bij cartridges maar het effect is wel wat je ervan verwacht. Deze GSC is echt uitermate geschikt om maximaal te ontspannen, misschien voor sommige mensen wel geschikt voor overdag maar de gemiddelde persoon bewaard deze best voor in de avond. Ook uitermate geschikt voor personen met slaapproblemen en pijnklachten!

Conclusie

Zoals we al verwacht hadden waren ook de concentraten van Topwietonline weer echt top wiet, of uhh.. Top hasj?? Zoals altijd weer hoge kwaliteit, optimale smaak en maximaal effect.

TopWietOnline.com

9.3

Assortiment

9.5/10

Kwaliteit

9.5/10

Verpakking

9.5/10

Service

9.9/10

Prijzen

8.0/10

Geef een reactie