Xmax is een nog wat minder bekende producent maar ze winnen erg snel naamsbekendheid. Ze maken namelijk producten in een lagere prijsklasse maar met dezelfde kwaliteit als je gewend bent van de grote namen. De Xmax V3 is het meest populaire model en met zijn prijs van slechts €99 is dit dus een perfect instapmodel maar ook krachtig genoeg om te voldoen aan de eisen van doorgewinterde vapers.

Design

De Xmax V3 heeft een mooi slank design wat je gemakkelijk in je zak steekt. Het is wel een redelijk lang apparaat doordat het zo smal is. Dit heeft als voordeel dat het apparaat niet overal heet word en je hem dus ook als je meerdere sessies achter elkaar doet nog steeds comfortabel kan vasthouden. De V3 is voorzien van een duidelijke display en is zeer gemakkelijk te bedienen met slechts 3 knoppen. 1 knop om het apparaat aan/uit te schakelen en twee om de instellingen aan te passen.

Mondstuk

Het mondstuk van de Xmax V3 is misschien wel de beste feature van het apparaat. Het mondstuk word bevestigd met twee sterke magneten waardoor je het gemakkelijk kan verwijderen. Ook het terugplaatsen van het mondstuk gaat erg gemakkelijk gezien het mondstuk is uitgerust met een tool om in de kamer te roeren die tevens dienst doet als geleider voor het mondstuk zodat die altijd goed op zijn plaats valt. Hierdoor kan je dus heel gemakkelijk en super snel even in je kamer roeren. Bij de meeste vapes is dit erg onhandig maar met de Xmax V3 is roeren echt seconde werk.
De behuizing van het mondstuk is gemaakt van plastic maar vanbinnen zit een keramisch blokje wat op de kamer is aangesloten op een sillicone ring met een RVS gaasje erin. De damp komt dus alleen in aanraking met het RVS, sillicone en keramiek waardoor je dus geen nare bijsmaak krijgt maar lekkere pure damp.

On-demand modus

De V3 is naast de standaard sessie modus ook uitgerust met een on-demand modus. Dit betekend dat je de vape ook kan gebruiken zoals een e-sigaret. Dus simpelweg de power knop ingedrukt houden en binnen enkele seconden kan je direct inhaleren. Zodra je de power knop loslaat gaan het apparaat weer uit. Dit is ideaal om te microdoseren en om je batterij te sparen.

Batterij

De Xmax V3 is voorzien van een 2600mah 18650 batterij. Uit een volle lading haal je, afhankelijk van je sessie duur ongeveer 8-10 sessies. De batterij is gemakkelijk verwisselbaar dus als je niet genoeg hebt aan 10 sessies of geen mogelijkheid hebt om te laden kan je er dus gewoon een verse batterij in steken en verder dampen.

Onderhoud

De Xmax V3 heeft vrij weinig onderhoud nodig. Na elke sessie maak je de kamer en het gaasje even schoon met een kwastje. Als je dit goed bijhoud hoef je de kamer verder niet vaak schoon te maken. Ook het mondstuk is erg gemakkelijk te onderhouden. Je kan het keramische luchtpad gemakkelijk verwijderen en even kort samen met de sillicone ring en het gaasje weken in alcohol. Daarna afspoelen met heet water en je vape is weer schoon.

Hasj en concentraten

De V3 is ook geschikt om hasj en concentraten te verdampen. Voor concentraten gebruik je de bijgeleverde wax pod. Dat is een klein potje van RVS met daarin een keramisch blokje waarop je het concentraat kan plaatsen. Hasj kan je ook in de wax pod doen maar het werkt beter om vape wool of ontgomde hennepvezel te gebruiken om je hasj tussen te doen. Zo’n hasj pakketje kan je direct in de kamer of in een herb/wax pod steken. Dit geeft minder rotzooi dan losse hasj en zo kan de hasj ook beter verdampen en haal je dus meer damp uit een klein beetje hasj.

Voordelen

De Xmax V3 heeft erg veel voordelen; het smalle compacte design, verwisselbare batterij, duidelijke display, gemakkelijke bediening, geweldige smaak, zeer goede extractie en het geniale design van het mondstuk met de ingebouwde tool om te roeren. En ook de prijs is een groot voordeel want het is zeker een van de beste vapes onder de €100 en vergelijkbaar met vapes die 1,5 tot 2 keer zo duur kosten.

Nadelen

Nadelen heb ik maar weinig gevonden. Alleen de magneetjes die het deksel van de batterij op zijn plaats houden hadden iets beter bevestigd mogen worden. Helaas lieten die los bij onze test vape maar dankzij de goede service van Dutch Headshop en Xmax kregen we netjes een nieuwe.

Xmax V3

€95
9.2

Kwaliteit

9.5/10

Damp productie

8.5/10

Smaak

9.5/10

Gebruiksgemnak

10.0/10

Batterij

8.5/10

Voordelen

  • Praktisch design
  • Verwisselbare batterij
  • Hele goede smaak
  • On-demand functie
  • Praktisch mondstuk met tool

Nadelen

  • Vrij lang apparaat
  • Opwarmen duurt best lang

Geef een reactie